Skapa konto och logga in

 • Introduktion 

  För att kunna använda våra digitala läromedel och andra produkter, exempelvis kostnadsfritt extramaterial och onlinekurser, behöver du ett konto hos Natur & Kultur.

  Är du lärare eller annan personal som ska handla hos nok.se behöver du ett lärarkonto för att kunna få avtalspriser även om du inte ska använda digitala läromedel. 

  Om din skola använder Skolon för inloggning kan du istället läsa artikeln Kom igång med dina digitala läromedel – Skolon

  Film: Skapa konto och logga in (som lärare):

  De olika kontotyperna:

  • Privatperson – ej ansluten till skola
  • Elev – ansluten till skola, kan administreras av lärare
  • Lärare – ansluten till skola, åtkomst till lärarinnehåll

  Är du elev, fråga först din lärare om du redan har ett konto eller om läraren kommer att skapa ditt konto.

  Vi rekommenderar att lärare skapar elevkonton klassvis så att eleverna hamnar direkt i rätt klass. Skapas kontot av eleven själv hamnar eleven inte automatiskt i någon klass och kan behöva läggas in manuellt efteråt. Här kan du som är lärare läsa hur du kan skapa elevkonton och klasser.

  Här nedan hittar du följande information:

  A. Så här skapar du ett konto (privatperson)

  B. Så här får du ett elev- eller lärarkonto

  C. Logga in i NOKportalen

  A. Så här skapar du ett konto (privatperson)

  Du kan själv skapa ett privatkonto men behöver sedan hjälp med anslutning till skola om du ska ha ett elev- eller lärarkonto. Du kan skapa ett konto som privatperson på följande sätt:

  1. Gå till nokportalen.se
  2. Tryck på Skapa konto.

   Skapa_konto_nokportalen.JPG

  3. Fyll i dina uppgifter och ange ett lösenord (minst 8 tecken). E-postadressen blir ditt användarnamn.
  4. Kryssa i om du vill ha produktnyheter från Natur & Kultur och att du godkänner villkoren.
  5. Tryck på knappen Skapa konto.

   Skapa_konto_formular.JPG

  6. Nu behöver du verifiera din e-postadress. Du får ett verifieringsmejl med ämnesraden: Verifiera din e-postadress. Tryck på länken i mejlet för att verifiera din e-postadress (du kan också kopiera länken och klistra in i webbläsaren om det skulle behövas). Verifieringen behöver göras inom 24 timmar från att du fått mejlet. Kontrollera din skräppostmapp om du inte hittar mejlet.
  7. När du har verifierat din e-postadress loggas du in och du kommer till din startsida i NOKportalen. 

   Verifiera_epost.JPG 

  Om du inte behöver/vill ansluta till skola är du nu klar med ditt konto som PRIVATPERSON

  B. Så här får du ett elev- eller lärarkonto

  Om du är LÄRARE eller ELEV behöver du kopplas till din skola för att få tillgång till skolans licenser och lärarmaterial. Här nedan hittar du tre alternativa sätt att få hjälp med anslutning till skola.

  Alt. 1: För att kunna bli ansluten till en skola behöver en lärare som redan har ett lärarkonto hos Natur & Kultur lägga till din e-postadress på skolan via Administration (fliken Lärare eller Elever).

  Alt. 2: Du kan också anslutas till en skola genom att du får en åtkomstkod av en lärare som har ett lärarkonto och kan skapa en kod. Åtkomstkoden kan du fylla i genom att trycka på Anslut till skolastartsidan när du loggat in, eller via Mitt konto (se bilderna nedan). Vi rekommenderar åtkomstkod främst till elever inom vuxenutbildning.

  Alt. 3: Du kan också kontakta vår kundsupport så hjälper vi till med anslutning till skola.

  Läs mer här om hur anslutning till skola fungerar.

  Bilder till Alt. 2:

  Startsidan:

  Anslut_tillskola_mar-24.jpg
  Mitt konto:

  Anslut_till_skola_Mittkonto3_mar-24.jpg

  C. Logga in i NOKportalen

  1. Gå till nokportalen.se och tryck på knappen Logga in.
  2. Fyll i din e-postadress i fältet Användarnamn och ditt lösenord i fältet Lösenord.
  3. Tryck på Logga in.

   Login_nokportalen_generell.JPG

  Om du inte kommer ihåg ditt lösenord kan du trycka på länken Glömt lösenordet? på inloggningssidan. Fyll i din e-postadress och tryck på Skicka. Du får då ett återställningsmejl med en länk så att du kan skriva in ett nytt lösenord. Titta gärna i din skräppostmapp om du inte ser mejlet i inkorgen. 

  Det finns också andra sätt att logga in, till exempel Google, Office 365 och Skolfederation. Om din skola har en integration med Skolon loggar du oftast in på skolon.com eller via din skolplattform. Fråga din skola/lärare om mer information om ni har en integration för inloggning.

  När du har loggat in kommer du till din startsida i NOKportalen. Läs mer här om vad du hittar på NOKportalens startsida. 

 • Fick du svar på din fråga?