Hur provar jag digitala läromedel gratis?

• Du kan prova i stort sett alla våra digitala läromedel gratis i 30 dagar. Du kan prova själv eller tillsammans med dina elever. Det enda du behöver är ett lärarkonto hos Natur & Kultur.

Så här får du som är lärare en testlicens om du inte har lärarkonto hos oss:

1) På nok.se/prova hittar du länkar till våra heldigitala läromedel. Tryck på läromedlet du vill prova.

2) Skapa konto genom att fylla i formuläret du kommer till: skriv in dina uppgifter och vilken skola du arbetar på.

3) Verifiera din e-postadress (du får ett verifieringsmejl och klickar på länken i mejlet för att verifiera).

4) Nu är du redo att prova läromedlet! När du är inloggad väljer du enkelt fler läromedel från listan på nok.se/prova om du vill prova flera läromedel.

I fortsättningen loggar du in på konto.nok.se för att komma till ditt konto.

Så här får du som är lärare en testlicens om du redan har ett lärarkonto:

1) Logga in på konto.nok.se. Du behöver ett lärarkonto* för att kunna prova gratis.

2) Alt A: På nok.se/prova hittar du länkar till våra heldigitala läromedel. Tryck på läromedlet du vill prova. Klart - nu hittar du läromedlet på ditt konto under Mina produkter!

2) Alt B:Hemskärmen trycker du på Lägg till produkt under rubriken Mina produkter så får du upp en ny ruta.

3) I fliken Prova gratis hittar du alla våra produkter du kan prova gratis. Du kan filtrera på kategorier och åldrar, eller skriva in sökord i sökrutan. Tryck på Lägg till vid läromedlet och sedan Klar.

4) Testlicensen aktiveras automatiskt på ditt konto och du hittar den på Hemskärmen under Mina produkter.

Testlicensen gäller vanligtvis i 30 dagar.

*Behöver du skapa ett lärarkonto? Om du skapat ett konto som inte är anslutet till en skola (du ser inte skolans namn under ditt namn på Hemskärmen) behöver du blir ansluten till skola och få lärarbehörighet. Läs mer om hur man blir ansluten till skola här.

Så här ger du dig själv och dina elever testlicenser via en kurs:

För att du ska kunna ge dina elever testlicenser behöver de ha konton med inloggning hos oss. Läs här hur du skapar elevkonton. Har du som lärare själv ingen licens i läromedlet får du också en testlicens via kursen. Om du redan har en licens, köpt eller testlicens, tilldelas testlicenser automatiskt till eleverna i kursen.

1) Logga in på ditt lärarkonto på konto.nok.se.

2) Skapa en kurs och lägg in dina elever i kursen. När du väljer innehåll till kursen, välj fliken Prova gratis där du hittar alla våra produkter som du kan prova gratis. Du kan filtrera på kategorier och åldrar, eller skriva in sökord i sökrutan. Tryck på Lägg till vid läromedlet och sedan Klar.

3) Testlicensen aktiveras automatiskt på ditt och dina elevers konton och ni hittar den på Hemskärmen under Mina produkter.

En och samma produkt kan provas gratis en gång per år så har du redan provat en viss produkt det senaste året kan du prova igen först när ett år har gått efter att du provade produkten.

Qnoddarnas värld kan du inte längre prova gratis då den bara finns tillgänglig till slutet av 2022. Läs mer om Qnoddens pensionering här.