Lägg till licenser när du köpt via återförsäljare eller nok.se

• När du beställt digitala produkter och fått leveransmejl

Om du beställer digitala produkter på nok.se eller via en återförsäljare som LäroMedia eller GR Utbildning kan leveransen ske på två olika sätt:

1. I vissa fall får du licenserna automatiskt levererade direkt på din skola eller ditt konto, och ett mejl med information om leveransen. Om du som privatperson handlat ett abonnemang får du alltid produkterna automatiskt inlagda på ditt konto.

2. I andra fall får du ett mejl med en länk som leder till en webbsida. På denna webbsida gör du ett aktivt val för att lägga till licenserna på skolan (om du handlat som skola/organisation), eller till ditt konto (om du handlat som privatperson). Mer detaljerade instruktioner hittar du nedan.
    ______________

Om du inte fått något mejl med information om leverans, med eller utan aktiveringslänk, titta gärna i din skräppost ifall mejlet skulle hamnat där. Läs mer om hur digitala produkter levereras.
    ______________

När du fått ett leveransmejl med länk:

A. Så här gör du för att lägga till licenserna på skolan

B. Så här gör du för att lägga till licenser till ditt konto (vid privatköp)

A. Så här gör du för att lägga till licenserna på skolan:

1. Tryck på länken i leveransmejlet där det står => Gå vidare och lägg till licenser eller vidarebefordra mejlet till en kollega (t.ex. om du själv inte har något lärarkonto hos Natur & Kultur). Om du har konto men inte är ansluten till din skola kan du läsa mer här om hur du kan bli ansluten till en skola.

2. Du kommer till en webbsida (se bilden nedan), och behöver logga in på ditt lärarkonto för att kunna lägga till licenserna på skolan.

3. Är du ansluten till flera skolor väljer du vilken skola licenserna ska läggas till.

4. Tryck sedan på knappen Lägg till licenser längst ned i högra hörnet så kommer du till en bekräftelsesida.

5. När licenserna har lagts till på skolan behöver de tilldelas till rätt användare. Som lärare kan du tilldela en licens som finns på skolan till dig själv via Lägg till produkt på din startsida i NOKportalen (se bilden nedan). Läs mer här om hur du kommer igång med digitala läromedel.

Om din skola är ansluten till Skolon läggs licenserna på din skola i Skolon. I artikeln Hur lägger jag till licenser på min skola i Skolon? hittar du mer detaljerade instruktioner. Licenserna gäller 365 dagar från och med att du lagt till dem på skolan i Skolon. De behöver tilldelas till elever och lärare av skolans Skolon-administratör i Skolon innan de syns och kan användas.

B. Så här gör du för att lägga till licenser till ditt konto (vid privatköp):

1. Tryck på länken i mejlet där det står => Gå vidare och lägg till licenser.
    2. Du behöver logga in för att kunna lägga till licenser till dig själv. Skapa ett konto först om du ännu inte har något konto hos Natur & Kultur.
    3. Tryck på Lägg till licens på webbsidan du kommer till efter att ha tryckt på länken i mejlet, så får du den/de licenser du handlat till ditt konto.
    4. På NOKportalens startsida: Om du inte ser din produkt på din startsida, tryck på knappen Lägg till produkter och lägg till produkten därifrån.