Lägg till licenser när du köpt via återförsäljare eller nok.se

 • När du beställt licenser får du ett leveransmejl

  Om du beställer licenser på nok.se eller via en återförsäljare som LäroMedia eller GR Utbildning får du ett e-postmeddelande med en länk till en webbsida för att lägga till licenserna på skolan eller till dig själv om du har handlat som privatperson. Detta gäller inte om du som privatperson handlat ett abonnemang - i det fallet får du produkterna automatiskt inlagda på ditt konto.

  Om du inte får ett leveransmejl, titta gärna i din skräppost ifall mejlet skulle hamnat där.

  Här nedan hittar du följande instruktioner:

  A. Så här gör du för att lägga till licenserna på skolan

  B. Så här gör du för att lägga till licenser till dig själv (vid privatköp på nok.se)

  A. Så här gör du för att lägga till licenserna på skolan:

  1. Tryck på länken i mejlet där det står Lägg till licenser eller vidarebefordra mejlet till en kollega (t.ex. om du själv inte har något konto hos Natur & Kultur). Om du har konto men inte är ansluten till din skola kan du läsa mer här om hur du kan bli ansluten till en skola
  2. Du behöver logga in på ditt lärarkonto för att kunna lägga till licenserna på skolan. 

   Lägg_till_licenser_webbsida.JPG

  3. Är du ansluten till flera skolor, väljer du vilken skola licenserna ska läggas till. Tryck sedan på knappen Lägg till licenser längst ned i högra hörnet så kommer du till en bekräftelsesida. Du får möjlighet att redan här tilldela licenser till elever och lärare på skolan, tryck i så fall på Hantera licenser vid produkten som du vill tilldela.

   Lägg_till_licenser_webb_tilldela.JPG

  4. När licenserna finns på skolan behöver de tilldelas till rätt användare om du inte redan gjorde det när du lade till licenserna på skolan. Som lärare kan du tilldela en licens som finns på skolan till dig själv via Lägg till produkt på din startsida i NOKportalen. Läs mer här om hur du tilldelar licenser till elever.

  Om din skola är ansluten till Skolon läggs licenserna på din skola i Skolon. I artikeln Hur lägger jag till licenser på min skola i Skolon? hittar du mer detaljerade instruktioner. Licenserna gäller 365 dagar från och med att du lagt till dem på skolan i Skolon. De behöver tilldelas till elever och lärare av skolans Skolon-administratör i Skolon innan de syns och kan användas.

  B. Så här gör du för att lägga till licenser till dig själv (vid privatköp på nok.se):

  1. Tryck på länken i mejlet där det står Lägg till licenser.
  2. Du behöver logga in för att kunna lägga till licenser till dig själv. Skapa ett konto först om du ännu inte har något konto hos Natur & Kultur. 
  3. Tryck på Lägg till licens på webbsidan du kommer till efter att ha tryckt på länken i mejlet, så får du den/de licenser du handlat till ditt konto.
  4. På NOKportalens startsida: Om du inte ser din produkt på din startsida, tryck på Lägg till produkt och aktivera/lägg till produkten.
 • Fick du svar på din fråga?