Lägg till licenser när du köpt via återförsäljare eller nok.se

• Om du beställer licenser på nok.se eller via en återförsäljare som LäroMedia eller GR Utbildning får du ett e-postmeddelande med en länk till en webbsida för att lägga till licenserna på skolan eller till dig själv om du har handlat som privatperson.

Så här gör du för att lägga till licenserna på skolan:

• Tryck på länken/knappen i mejlet där det står Lägg till licenser eller vidarebefordra mejlet till en kollega (t.ex. om du själv inte har något konto hos Natur & Kultur). Om du har konto men inte är ansluten till din skola kan du läsa mer här om hur du kan bli kopplad till en skola.
    • Du behöver logga in eller vara inloggad på nok.se för att kunna lägga till licenserna på skolan. Är du ansluten till flera skolor, väljer du vilken skola licenserna ska läggas till.
    • Om din skola är ansluten till Skolon läggs licenserna på din skola i Skolon (gäller endast om skolan har ett Skolon-ID inlagt hos oss vilket du ser på webbsidan där du ska lägga till licenserna). Licenserna gäller 365 dagar från och med att du lagt till dem på skolan i Skolon.
    • När licenserna finns på skolan behöver de tilldelas till rätt användare. Som lärare kan du tilldela en licens som finns på skolan till dig själv via Lägg till produkt på hemskärmen.

Så här gör du för att lägga till licenser till dig själv (vid privatköp på nok.se):

• Tryck på länken/knappen i mejlet där det står Lägg till licenser.
    • Du behöver logga in eller vara inloggad på nok.se för att kunna lägga till licenser till dig själv. Skapa ett konto först om du ännu inte har något konto hos Natur & Kultur. Det kan du göra på inloggningssidan.
    • Tryck på Lägg till licens på webbsidan så får du den/de licenser du handlat till ditt konto.
    • På Hemskärmen: Tryck på Lägg till produkt och aktivera läromedlet om du inte ser läromedlet under rubriken Mina produkter på Hemskärmen.