Administrera kurser

  • Administrationssidan hittar du under ditt namn på hemskärmen när du har loggat in. Under Administration finner du fyra flikar: ProdukterLärareElever och Kurser. Denna artikel handlar om fliken Kurser och här går vi igenom:

    1. Se och hantera skolans kurser
    2. Hur återaktiverar jag en gammal arkiverad kurs?

    1. Se och hantera skolans kurser

    På fliken Kurser får ni en överblick över alla kurser som skolans lärare skapat.

    Förutom att gå in i kursens inställningar kan ni kan gå in och se vad kursen innehåller och vilka användare som har tillgång till kursen.

    Ni kan också arkivera den här kursen om tex en lärare slutat på skolan eller om kursen inte längre ska användas. När du arkiverar en kurs försvinner den från lärarens och elevernas hemskärm.

    När en lärare skapar en kurs och publicerar den blir den automatiskt tidsinställd på 12 månader framåt, såvida läraren inte lagt in ett eget tidsintervall. Under denna tid syns kursen på lärarens och elevens hemskärm. När datumet är passerat försvinner kursen från hemskärmen och ni kan då leta upp kursen på denna sida och ändra datumet i kursen inställningar så att kursen återigen blir aktiv på användarnas hemskärmar, om användarna inte var klara med kursen.

    2. Hur återaktiverar jag en gammal arkiverad kurs?

    Längst ner på den här sidan, under alla aktiva kurser, står det Visa arkiverade kurser. Här kan ni välja att återaktivera en kurs som t ex arkiverats av misstag.

    När kursen är återaktiverad hamnar den inte automatiskt på lärarens och elevernas hemskärm utan ni behöver ändra datumet i kursens inställningar först.

  • Fick du svar på din fråga?