Hur aktiverar jag min produkt/licens?

• För att kunna aktivera din digitala produkt/licens måste du först logga in på ditt konto på konto.nok.se där du också kan skapa ett nytt konto om du inte har ett. Våra digitala produkter kan aktiveras på olika sätt beroende på hur de har levererats.

A: Om du har fått e-post med information och länk till leverans av digitala produkter klickar du på leveransknappen och lägger till licenserna på skolan, eller på ditt eget konto (om du har ett konto som inte är anslutet till en skola/organisation). Du kan också skicka mejlet vidare till dina kollegor om du själv inte har eller vill ha ett konto. E-post med leverans av digitala produkter får du om du beställer från nok.se och återförsäljare som t.ex. LäroMedia eller GR Utbildning.

Observera att om du lägger till licenserna på skolan behöver du tilldela produkterna till dig själv (t.ex. via Lägg till produkt) eller andra användare (t.ex. via en kurs/Hantera licenser) innan de syns under Mina produkter.

B: Om du har en aktiveringskod (t.ex. som finns i en tryckt bok som lärarhandledning eller som du fått på annat sätt) trycker du på Lägg till produkt under Mina produkter på Hemskärmen efter att du loggat in hos oss. Högst upp till höger i rutan som kommer upp ser du texten Aktiveringskod som du trycker på och sedan skriver eller kopierar in din aktiveringskod. Aktiveringskod på tryckt kort skickas inte längre när du beställer läromedel från oss utan håller på att fasas ut.

C: Om du vill komma åt kompletterande kostnadsfritt digitalt material till ett tryckt läromedel, det vi kallar Extramaterial (webbövningar, elevwebb o.s.v.), behöver du inte aktivera något. Du kan enkelt välja och lägga till extramaterial genom att trycka på Lägg till produkt under Mina produkter på Hemskärmen. Läs mer om hur du kommer igång med Extramaterial här.

När produkten har lagts till (och tilldelats) syns den under ”Mina produkter” på Hemskärmen på ditt konto där du enkelt kan öppna det.