Hur aktiverar jag min produkt/licens?

  • För att kunna aktivera din digitala produkt/licens måste du först logga in på ditt konto på nokportalen.se där du också kan skapa ett nytt konto om du inte har ett. Våra digitala produkter kan aktiveras på olika sätt beroende på hur de har levererats.

    Här nedan hittar du instruktioner för hur du gör

    A. Om du fått e-postmeddelande med information och länk

    B. Om du har en aktiveringskod

    C. Om du vill komma åt kostnadsfritt extramaterial

    A: Om du har fått e-postmeddelande med information och länk till leverans av digitala produkter klickar du på leveranslänken => Gå vidare och lägg till licenser i mejlet och lägger till licenserna på skolan, eller på ditt eget konto (om du handlat som privatkund). Du kan också skicka mejlet vidare till dina kollegor på skolan om du själv inte har eller vill ha ett konto. 

    Observera att om du lägger till licenserna på skolan behöver du tilldela dem till dig själv (t.ex. via Lägg till produkt på startsidan) innan de syns på startsidan i NOKportalen. Har du lagt till licenser för flera användare kan du tilldela licenserna via en kurs/Hantera licenser, eller i Administration.


    B: Om du har en aktiveringskod (t.ex. för en lärarwebb som finns i en tryckt lärarhandledning eller som du fått på annat sätt) se filmen eller följ steg-för-steg-instruktionerna nedan. 

    Film: Hur du aktiverar en licens via aktiveringskod 

    Steg-för-steg: Hur du aktiverar en licens via aktiveringskod

    1. Tryck på Lägg till produkt och välj Med aktiveringskod på startsidan i NOKportalen efter att du loggat in hos oss.  

    Lägg_till_produkt_mar-24.JPG

    2. Du får upp en ruta där du kan skriva eller klistra in din aktiveringskod. Tryck på Aktivera.

    Aktiveringskod_mar-24.JPG

    3. När du aktiverat produkten på skolan, kan du hitta den bland skolans produkter och tilldela den till dig själv. Tryck på Lägg till produkt på startsidan och välj Produkter eller extramaterial, och sök fram produkten. Tryck på Lägg till vid produkten så hittar du den på din startsida i NOKportalen.

    Om din skola använder Skolon hittar du instruktioner för hur du gör med aktiveringskod i en separat supportartikel.

    C: Om du vill komma åt kompletterande kostnadsfritt digitalt material till ett tryckt läromedel, det vi kallar Extramaterial (webbövningar, elevwebb o.s.v.), behöver du inte aktivera någon kod. Du kan enkelt lägga till extramaterial på ditt konto genom att trycka på Lägg till produkt och välja Produkter eller extramaterial på din startsida i NOKportalen. Läs mer om hur du kommer igång med Extramaterial här.

    När extramaterialet har lagts till och tilldelats, hittar du det på din startsida i NOKportalen och kan enkelt komma åt det därifrån.

  • Fick du svar på din fråga?