Hur tilldelar jag licenser till elever via kursen?

• Du kan med fördel tilldela licenser till eleverna i samband med eller efter att du skapat kursen. Du kommer då till Hantera licenser direkt från kursinställningar efter att du skapat din kurs.

Kommer du från kursinställningar till Hantera licenser är din kurs förvald i listan som visas och du ser de elever som finns inlagda i kursen. Observera att om ni har en integration med Skolfederation där användarkonton skapas automatiskt när eleverna loggar in ser du i listan endast de elever som loggat in och/eller har ett konto. Du kan gå till Hantera licenser från kursinställningar flera gånger om det tillkommer elever i kursen som du behöver tilldela licens till.

Under kursnamnet som du ser efter Visar ser du hur många användare i din kurs saknar licens. Om du trycker på Tilldela dessa en licens får alla i din kurs som saknar licens en ny licens som inte startats (om skolan har tillräckligt många licenser kvar att tilldela). Vill du istället återanvända redan startade licenser väljer du Tilldela vid respektive användare så att du kan välja vilken licens du vill återanvända.