Kurs i Digilär och Digital – Planera och kommunicera

 • När du har skapat en kurs kan du kommunicera med eleverna och bygga upp en egen planering där du delar ut precis det produkterinnehåll från Digilär- och Digitalprodukter som du själv väljer ut till eleverna, varvat med eget material. Det gör du genom uppdrag, inlägg och genvägar

  Din kurs får automatiskt en översiktssida, en ”vägg”, där dina uppdrag, inlägg och genvägar till eleverna kommer att finnas tillgängliga i ett flöde för både dig och dina elever. Från start finns endast ikonerna för de produkter som du har valt ut till kursen på översikten. Du och dina elever kommer via dessa alltid åt hela produktinnehållet.

  För att fylla flödet med din egen planering kan du nu börja skapa uppdrag och inlägg. Det senaste som du har publicerat hamnar överst i flödet (styrs av startdatumet i uppdrag/inlägg vilket du kan redigera om du vill ha en annan ordning på uppdrag/inlägg i flödet). Om du arbetar konsekvent med att dela ut produktinnehåll och eget material kommer du så småningom att ha byggt upp en helt egen och unik struktur för din kurs.

  Översikt. Här visas ett uppdrag "Läxa vecka 46" och ett inlägg ovanför det. Detta är lärarens vy. Elevens vy ser likadan ut men saknar de funktioner som används för att läraren ska kunna redigera innehållet och följa elevernas arbete (Granska och Kursinställningar).

  Lärarens översikt i kurs:

  Kurs_Digilär.JPG

  Vad ser eleverna?

  Eleverna som du har lagt till en kurs kan se allt som du ser i översikten samt alla menyalternativ till vänster förutom Granska, Kursinställningar och redigeringsfunktioner. Dessa är funktioner som endast du som är lärare i kursen kan komma åt (och ev. lärarkollegor om du har lagt till flera lärare i din kurs).

  Under Mina resultat ser eleverna bara sina egna svar på uppgifter och dina eventuella kommentarer och omdömen till just dem.

  Elevens översikt i kurs:

  Kurs_Digilär_elev.JPG

  Hela läromedlet alltid tillgängligt

  Eleverna når alltid alla produkter som är kopplade till kursen och hela deras innehåll via produktikonerna som finns längst upp på översikten, och under menyn Innehåll (om du väljer att dölja dem från översikten som vi gjort på bilderna ovan). 

  Om du inte vill eller hinner bygga upp eget innehåll kan du alltid enkelt hänvisa eleverna att klicka sig in till den del som du vill att de ska arbeta med via läromedlet i sin helhet. För att underlätta för eleverna att hitta rätt i läromedlet kan du skapa en genväg.

  Digilär- och Digitalprodukter är alltid strukturerade på ett tydligt och pedagogiskt sätt av våra ämnesredaktörer och det går lika bra att arbeta på detta sätt direkt i läromedlen som att själv skapa uppdrag och inlägg.

  Läs mer om Uppdrag.

  Läs mer om Inlägg.

  Läs mer om Genvägar.

  Resultat och bedömning

  Det är också i kursen som du kan granska elevernas uppgiftsinlämningar, överblicka deras resultat på övningar och frågor, samt dokumentera och kommunicera din bedömning till de enskilda eleverna. Du gör detta under rubriken Granska. Läs mer om detta i supportartikeln Granska, bedöm och kommentera.

 • Fick du svar på din fråga?