Inlägg i kurs – Digilär och Digital

• Med ett inlägg i en kurs kan du snabbt meddela elever om aktuella händelser eller aktiviteter. Du kan skriva information till eleverna, men också dela t.ex. en extern länk, ett eget material eller en del från en produkt. Inläggen ger ingen arbetsgång i steg, utan endast en sidvy med den information och länkar som du vill förmedla. De används därför med fördel till kommunikation eller för att dela ut eget material, externt material eller enskilda uppgifter från materialet.

Gör så här för att skapa ett inlägg i en kurs

1. Tryck på Lägg till i översikten, välj Inlägg. Du kan också trycka på Inlägg i menyn till vänster och skapa inlägget därifrån.
    2. Skriv vad du vill förmedla till eleverna i fältet Innehåll. Hela texten kommer att synas direkt i översikten för eleverna när du publicerar inlägget. Du kan även klistra in externa webblänkar direkt i innehållsfältet.
    3. Du kan välja att bifoga ett eget dokument, bild, film eller ljudinspelning till inlägget. Det gör du med knappen Bifoga.
    4. Du kan välja att hänvisa till en utvald del i någon av de produkter som du har kopplat till kursen. Det gör du med knappen Lägg till internlänk. Du kan länka direkt till ett kapitel, en bildberättelse, ett arbetsflöde, en diagnos eller uppgifter. Du kan till och med länka direkt in till ett enskilt avsnitt, uppgift eller ordlista inne i ett innehåll.
    5. Under Alternativ kan du välja att rikta inlägget till enskilda elever. Du kan också välja ett datum när du vill att inlägget publiceras under Visas från.
    6. Tryck Publicera om du vill lägga ut inlägget för eleverna eller Spara om du vill spara inlägget som utkast men inte publicera för eleverna. Om du trycker Avbryt försvinner inlägget. Du kan alltid redigera och uppdatera eller avpublicera ditt inlägg i efterhand.

Inläggen publiceras i översiktens flöde blandat med dina uppdrag – det senast publicerade hamnar överst. Vill du eller dina elever se endast de inlägg som du har publicerat i kursen så finns de samlade under Inlägg i kursens meny till vänster.

Läs mer om hur du kan planera och kommunicera i kurs med olika funktioner som finns för Digilär- och Digitalprodukter.