Kom igång med NOKflex

• I artikeln Kom igång med dina digitala läromedel hittar du instruktioner för hur du skapar konton, aktiverar läromedel, skapar kurser (tidigare på nok.se: grupper) och tilldelar licenser till elever för NOKflex.

För att du som lärare ska kunna följa dina elevers arbete i NOKflex Matematik behöver dina elever och NOKflex Matematik finnas med i en kurs som du skapat på Hemskärmen. Kursen syns då inuti NOKflex längst upp i menyn till vänster och där kan du också byta bland dina kurser och läromedel.

Om kursen inte syns i NOKflex, kontrollera att du som lärare är medlem i kursen (vilket du bör vara om du själv skapat kursen) och att rätt NOKflex Matematik-läromedel är inlagd i kursen.

När du fått ordning på konton, kurser och licenser, titta gärna på filmer och snabbguider där du får tips och instruktioner om vilka funktioner du hittar i NOKflex Matematik och hur du kommer igång med undervisningen.

NOKflex är ett heldigitalt matematikläromedel som ger läraren stöd att undervisa så att eleverna kan utveckla de matematiska förmågorna. NOKflex matematik finns för högstadiet och gymnasiet. I NOKflex Matematik ingår även NOKflex Code (programmering) utan extra kostnad.

Läs mer om NOKflex här

Film: Första lektionen med NOKflex