Var kan jag köpa Natur & Kulturs läromedel och kurslitteratur?

• Här hittar du följande information gällande köp av Natur & Kulturs läromedel och kurslitteratur:

A. Är du lärare/personal, och skolan eller organisationen som bedriver utbildning betalar det du beställer?

B. Är du lärare/personal och köper privat?

C. Är du elev/student, t.ex. på komvux, eller privatkund som köper för egen räkning?

A. Är du lärare/personal, och skolan eller organisationen som bedriver utbildning betalar det du beställer?

Då har du följande alternativ:

• Om din skola/organisation har avtal med LäroMedia, GR Utbildning, Skolon eller annan återförsäljare beställer du läromedel via din återförsäljare.
    • Du kan också beställa läromedel eller kurslitteratur via Natur & Kulturs e-handel på nok.se (oftast om din skola/organisation inte har avtal med en annan återförsäljare). Detta förutsätter att du har ett lärarkonto hos Natur & Kultur som är kopplat till en skola eller organisation som bedriver utbildning (avtalskund). Du kan skapa kontot på nok.se. Här kan du läsa mer om hur du kan kopplas till din skola/organisation efter att du skapat ett nytt konto.
    • Om du vill beställa tryckta läromedel eller kurslitteratur direkt från Natur & Kultur men inte via vår e-handel har du också möjlighet att ringa eller mejla din beställning till vår orderavdelning på Förlagssystem (kundservice@forlagssystem.se, 08-657 95 00).
    • Vid större beställningar för en eller flera skolor eller en kommun kan du begära offert från Natur & Kulturs kundansvariga som du hittar här.

B. Är du lärare/personal och köper privat?

• När du köper läromedel privat räknas du som privatperson. Se köpalternativ för privatpersoner här nedan. I detta fall ska du inte använda ditt konto som är kopplat till din skola/organisation för att handla.

C. Är du elev/student, t.ex. på komvux, eller privatkund som köper för egen räkning?

• Du kan köpa läromedel och andra produkter från Natur & Kultur direkt från nok.se, betalning sker via Klarna. Priserna för privatkunder visas inklusive moms. Välj att handla som Privatkund/Företagskund i varukorgen på nok.se.
    • Kurslitteratur för lärarstuderande i Sverige (Den utbildningsvetenskapliga kärnan – UVK-portalen Digital) säljs som månadsabonnemang. Endast studerande med privatkonto hos Natur & Kultur kan köpa UVK-portalen som abonnemang. Du behöver vara inloggad på ditt konto hos oss när du beställer och produkten läggs in på ditt konto direkt när du beställt. Vill du beställa andra produkter samtidigt, beställ dem separat.
    • Tryckta läromedel från Natur & Kultur finns också att köpa, eller kan beställas, via internetbokhandeln/bokhandeln.
    • Digitala läromedel finns också att köpa bland annat via följande internetbokhandel/e-handel: Ord och bok, elaromedel.se, Hermods.
    • När du köper läromedel hos Hermods skapas ett konto i deras utbildningsplattform Novo. I samband med det skickar de ut ett mail med inloggningsuppgifter till dig. Du loggar sedan in via Novo (alltså inte via nok.se). Glömda lösenord hanteras av Hermods kundtjänst

Observera! Om du handlat via Hermods och har använt ett konto hos Natur & Kultur innan så måste du logga ut från det kontot på nok.se innan du loggar in via Novo. Du loggar ut genom att trycka på dina initialer uppe till höger och väljer Logga ut. Om du inte gör detta kommer du komma åt ditt gamla konto och ser inte din nya, köpta licens (som skapas på ett nytt konto med nya inloggningsuppgifter i Hermods utbildningsplattform Novo).

Läs mer om hur du lägger till licenser till din skola eller ditt konto om du handlat digitala produkter.