Var hittar jag mina verktyg från Natur & Kultur i Skolon?

 • A. Köpta licenser i Skolon

  1. Du hittar alla dina verktyg i Min samling i Skolon – om de är tillagda på skolan och om din skolas Skolon-administratör har tilldelat dem till dig.
  2. I vissa fall kan dina licenser finnas i Biblioteket om de tilldelats av Skolon-administratören men inte lagts till i Min samling. Det står Lägg till vid verktyget i så fall och du kan själv lägga till det till Min samling.

  B. Kostnadsfritt extramaterial i Skolon

  Vad gäller kostnadsfritt extramaterial som är kompletterande digitalt material till Natur & Kulturs tryckta läromedel finns även detta tillgängligt via Skolon. För att komma åt vårt kostnadsfria extramaterial via Skolon behöver din skola vara kopplad till Skolon hos Natur & Kultur. Om du är osäker på om din skola är kopplad till Skolon hos oss, kontakta gärna oss för att säkerställa det.

  Både lärare och elever hittar vårt kostnadsfria extramaterial i Skolons Bibliotek. När det gäller vanliga köpta licenser behöver de tilldelas av skolans Skolon-administratör, men kostnadsfria verktyg kan tilldelas utan hjälp av Skolon-administratör. I filtreringen väljer du Visa kostnadsfria verktyg (se bilden nedan). Du kan välja Natur & Kultur som Innehållsleveratör i filtreringen så får du fram endast vårt extramaterial. 

  Det går också lika bra att skriva in ordet Extramaterial i sökrutan överst i Biblioteket så får du fram alla våra extramaterial, de har alltid det ordet i namnet. Du kan också söka på ett specifikt läromedel om du vet vilket extramaterial du vill få fram.

  Bibliotek_extramaterial.JPG

  Tryck på Lägg till så kan du lägga till extramaterialet till Min samling. Välj att tilldela bara till dig själv eller så kan du samtidigt tilldela det kostnadsfria extramaterialet även till andra, till exempel klasser/grupper så att eleverna ser extramaterialet i Min samling i Skolon.

  Skapa sedan en kurs på startsidan i NOKportalen och lägg till extramaterialet som innehåll och din klass/grupp i kursen för att kunna följa upp elevernas arbete i digitala webbövningar.

  Vid frågor gällande användning av Skolon, vänligen kontakta Skolon via kontaktformulär, e-post support@skolon.eu eller besök Skolons supportsida.

 • Fick du svar på din fråga?