Var hittar jag mina verktyg från Natur & Kultur i Skolon?

 • Köpta licenser i Skolon

  1. Du hittar alla dina verktyg i Min samling i Skolon – om de är tillagda på skolan och om din skolas Skolon-administratör har tilldelat dem till dig.
  2. I vissa fall kan dina licenser finnas i Biblioteket om de tilldelats av Skolon-administratören men inte lagts till i Min samling. Det står Lägg till vid verktyget i så fall och du kan själv lägga till det till Min samling.

  Kostnadsfritt extramaterial i Skolon

  Vad gäller kostnadsfritt extramaterial som är kompletterande digitalt material till Natur & Kulturs tryckta läromedel finns även detta tillgängligt via Skolon. För att komma åt vårt kostnadsfria extramaterial via Skolon behöver din skola vara kopplad till Skolon hos Natur & Kultur. Om du är osäker på om din skola är kopplad till Skolon hos oss, kontakta gärna oss för att säkerställa det.

  Både lärare och elever hittar vårt kostnadsfria extramaterial i Skolons Bibliotek. När det gäller vanliga köpta licenser behöver de tilldelas av skolans Skolon-administratör, men kostnadsfria verktyg kan tilldelas utan hjälp av Skolon-administratör. I filtreringen väljer du Visa kostnadsfria verktyg (se bilden nedan). Du kan välja Natur & Kultur som Innehållsleveratör i filtreringen så får du fram endast vårt extramaterial. 

  Det går också lika bra att skriva in ordet Extramaterial i sökrutan överst i Biblioteket så får du fram alla våra extramaterial, de har alltid det ordet i namnet. Du kan också söka på ett specifikt läromedel om du vet vilket extramaterial du vill få fram.

  Bibliotek_extramaterial.JPG

  Tryck på Lägg till så kan du lägga till extramaterialet till Min samling. Lärare kan samtidigt tilldela det kostnadsfria extramaterialet till enskilda användare eller klasser/grupper så att eleverna ser extramaterialet i Min samling i Skolon.

  Skapa sedan en kurs på Hemskärmen hos Natur & Kultur och lägg till extramaterialet som innehåll och din klass/grupp i kursen för att kunna följa upp elevernas arbete i digitala webbövningar.

  Vid frågor gällande användning av Skolon, vänligen kontakta Skolon via kontaktformulär, e-post support@skolon.eu eller besök Skolons supportsida.

 • Fick du svar på din fråga?