Kom igång med Lärarhandledning Webb

  • Här får du en kort genomgång av Lärarhandledning Webb som är en komplett lärarhandledning i digitalt format.

    A. Logga in och tilldela licens till dig själv

    Börja med att gå igenom artikeln Kom igång med dina digitala läromedel! (punkt 1 och 2 i artikeln) om du behöver instruktioner för hur du kan skapa konto, logga in, lägga till licenser på skolan och tilldela en licens till dig själv.

    Har du aktiveringskod till lärarwebb?

    Har du köpt en tryckt lärarhandledning som innehåller en aktiveringskod för lärarwebb. I artikeln Hur aktiverar jag min produkt/licens? (punkt B i artikeln) ser du hur du lägger till lärarwebben på skolan med hjälp av aktiveringskoden. Lärarwebben innehåller kompletterande material till den tryckta lärarhandledningen och har därför ofta mer begränsat innehåll än Lärarhandledning Webb.

    B. Lärarhandledning Webb i NOKportalen

    Här visar vi hur lärarhandledningen kan se ut och ger exempel på vilka delar du kan hitta i din lärarhandledning.

    1. När du lagt till din lärarhandledning på skolan och tilldelat den till dig själv ser du den på din startsida i NOKportalen.

      Lhl_komigang_1.JPG

    2. Trycker du på produkten på startsidan kommer du oftast till en innehållssida som visar de olika delarna som ingår i din lärarhandledning. Lärarhandledningen kan bestå av flera digitala delar eller vara en nedladdningsbar pdf, beroende på vilken lärarhandledning det är. Det kan också ingå en digitalbok av själva läromedlet i lärarhandledningen och den hittar du i så fall på innehållssidan.

      Lhl_komigang_2.JPG

    3. När du trycker på själva lärarhandledningen på innehållssidan kan det se ut på följande sätt (se bilden nedan). Ibland finns materialet helt eller delvis i en kapitelstruktur, och det kan också ingå separat lärarmaterial. I din lärarhandledning finns ofta, men inte alltid, bland annat ljudfiler, kopieringsunderlag och facit.

      Lhl_komigang_3.JPG

    4. Vill du också ha tillgång till det kostnadsfria extramaterialet som eleverna arbetar i (i det fall det finns för läromedlet) så finns det en länk till det i lärarhandledningen. Se bilden ovan, länken till extramaterialet finns längst ned i materialet (DIGITALT EXTRAMATERIAL). Trycker du på länken kommer du att få extramaterialet på din startsida och du kommer direkt in i det från länken.
  • Fick du svar på din fråga?