Var hittar jag digitalboken på materialsidan?

 • Din digitalbok hittar du på startsidan i NOKportalen när du loggat in på nokportalen.se, om du redan lagt till produkten på ditt konto.  

  Digitalbok_startsida.JPG

  När du trycker på digitalboken på din startsida så kommer du antingen 1) direkt till digitalboken eller 2) till en samlingssida.

  1) Direkt till digitalboken kommer du från våra nyare och uppdaterade digitalböcker. I detta fall behöver du själv lägga till digitalt extramaterial, om det finns till din digitalbok, på din startsida i NOKportalen, för att komma åt det.

  2) En samlingssida är en materialsida där du hittar både kostnadsfritt extramaterial och digitalboken, och även lärarhandledningen om du har en licens till den, på samma sida för en viss produkt (se exempelbilder på samlingssidor här nedan). De flesta digitalböcker har funnits på en samlingssida fram till sommaren 2023.

  Notera: Samlingssidan kommer att fasas ut under höstterminen 2023 och till vårterminen 2024 kommer kostnadsfritt extramaterial, digitalbok och lärarhandledning att finnas tillgängliga endast på startsidan i NOKportalen.

  Om din digitalbok finns kvar på en samlingssida, hittar du den längst ned på materialsidan, se bildexempel nedan. Om sidan har en kapitelstruktur finner du digitalböckerna längst ned efter samtliga kapitel och eventuellt annat material.

  Exempel på samlingssidor:

  Caminando_digitalbok.PNG

  Colores_digitalbok.PNG

 • Fick du svar på din fråga?