Hur lägger jag till licenser på min skola i Skolon?

• Om din skola är ansluten till Skolon och ni beställer digitala produkter får du licenserna antingen 1) direkt på skolan i Skolon eller 2) så får du ett e-postmeddelande med en leveranslänk. Här nedan kan du läsa mer om dessa alternativ:

1) När du beställer licenser direkt från Skolon

Gör du din beställning i Skolon läggs dina licenser oftast på en gång automatiskt på din skola i Skolon. Licenserna startas direkt och kan tilldelas till lärare och elever av skolans Skolon-administratör.

Om din skola valt att endast köpa via Skolon, men inte använda Skolons plattform för inloggning och administration, får du ett e-postmeddelande med länk. Då lägger du till licenserna på din skola i NOKportalen genom att trycka på länken i mejlet.

2) När du beställer licenser på nok.se eller via en återförsäljare

Gör du din beställning på nok.se eller via en återförsäljare som LäroMedia eller GR Utbildning får du ett e-postmeddelande med en länk till en webbsida för att lägga till licenserna på skolan. Länken du får gäller även för skolor som är anslutna till Skolon hos Natur & Kultur. Här nedan hittar du en instruktion för hur du lägger till licenserna på skolan i Skolon.

Om du är osäker på om din skola har Skolon-ID inlagd hos Natur & Kultur, kontakta gärna vår kundsupport så kontrollerar vi det.

Så här gör du för att lägga till licenserna på skolan i Skolon:

• Tryck på länken i mejlet där det står => Gå vidare och lägg till licenser eller vidarebefordra mejlet till en kollega (t.ex. om du själv inte har något lärarkonto hos Natur & Kultur).
    • Du behöver logga in eller vara inloggad i NOKportalen (via Skolon eller direkt på nokportalen.se) för att kunna lägga till licenserna på skolan.
    • Är du ansluten till flera skolor, väljer du vilken skola licenserna ska läggas till på aktiveringssidan du kommer till. Du ser alla skolor som ditt konto är anslutet till, både de med och utan Skolon-koppling. Väljer du en skola som är kopplad till Skolon hos Natur & Kultur, ser du det i texterna på aktiveringssidan (se bilden nedan).

• Tryck på den blåa knappen (Lägg licens i Skolon/Lägg licenser i Skolon) längst ned för att lägga till licenserna på din skola i Skolon.
    • Licenserna gäller 365 dagar från och med att du lagt till dem på skolan i Skolon, de startas automatiskt.
    • Licenserna behöver tilldelas till elever och lärare av skolans Skolon-administratör innan de syns och kan användas.

Har du en aktiveringskod kan du läsa mer här om hur du lägger till licens med aktiveringskod i Skolon.