Talsyntes i NOKflex årskurs 7–9, Scala och Flex Matematik

• I NOKflex Matematik 7–9, Scala Matematik Extramaterial och Flex Matematik Webb kan du nu få innehållet uppläst med talsyntes.

Talsyntes läser upp både text och matematiskt innehåll i Teori- och Öva-flikarna under Teori & övningar

Du kommer att hitta två nya knappar i Teori- och Öva-flikarna:

1) Anpassa

• Du kan testa och välja olika röster och dialekter under Anpassa-knappen. Det senaste inom detta område är talsyntes med AI-röster som är betydligt bättre än tidigare talsyntes.
    • Du kan också ändra hastighet på uppläsningen.

2) Lyssna

• Starta uppläsningsfunktionen genom att trycka på Lyssna-knappen.

Vi planerar att arbeta vidare med textjusteringar för att förbättra markering och uppläsning av text med talsyntes. Notera att det kan finnas bilder som innehåller text i materialet som inte kommer att läsas upp eftersom de inte är i textformat.

Vi planerar också att införa talsyntes i NOKflex Matematik kurser för gymnasiet och vuxenutbildning så snart som möjligt när alla justeringar och inställningar är på plats för dem.