Anpassa innehållet i ditt uppdrag i en kurs – Digilär och Digital

• Så här anpassar du innehållet i ditt uppdrag

När du skapat ett uppdrag och valt innehåll till uppdraget, till exempel ett kapitel i ett Digilär- eller Digital-läromedel, så kan du anpassa innehållet och välja vilka delar du visar för eleverna via uppdraget. Du kan till exempel välja att dölja vissa avsnitt i kapitlet, eller enskilda uppgifter som du inte vill att eleverna ska göra.

1) Tryck på Öppna till höger om namnet på ditt uppdrag för att komma in i uppdragets material.

2) Tryck på Anpassa-symbolen vid innehållet du har i uppdraget som du vill anpassa så kommer du till vyn där du kan bocka av innehåll som du inte vill att eleverna ska se i uppdraget.

3) Bocka av innehållet som du inte vill att eleverna ska se i uppdraget. Detta gör du i Anpassa innehållet-rutan till höger på sidan där du ser avsnitten och annat material. Till vänster på sidan kan du se vad materialet innehåller.

4) Längst ned i Anpassa innehåll-rutan visas uppgifter om det ingår i materialet. Tryck på pilen till höger för att se uppgifterna och kunna bocka av enskilda uppgifter. Uppe till vänster kan du öppna fliken Uppgifter och se vad uppgifterna innehåller.