Dela innehåll från Digilär- och Digitalprodukter

• Med hjälp av funktionen Dela kan du som lärare dela ett innehåll från produkter med dina elever i Google Classroom, Microsoft Teams, via mejl eller med hjälp av en djuplänk, som sedan kan läggas in i valfritt system.

Finns på alla nivåer

Du kan dela vilket innehåll du vill med dina elever, funktionen finns på alla nivåer – från en hel produkt till en enskild uppgift. Du hittar Dela genom att trycka på knappen med tre punkter som finns uppe i menyn, oavsett var i en produkt du är.

Gör så här

1. Gå till det produktinnehåll du vill dela med dina elever, till exempel till en specifik uppgift i ett avsnitt.
    2. Tryck på knappen med tre punkter och välj Dela.

3. Välj om du vill Kopiera länk, dela i Google ClassroomMicrosoft Teams eller Via e-post.

• Kopiera länk – djuplänken direkt till det aktuella kapitlet kopieras till urklipp och du kan klistra in den var du vill att eleverna ska klicka på den, t.ex. i din lärplattform, i ett dokument eller varför inte direkt i ett videomöte med dina elever.
    • Dela till Google Classroom – du kommer direkt till Google Classroom (öppnas i nytt fönster) och kan dela innehållet till den klass du önskar.
    • Dela till Microsoft Teams – du kommer direkt till Microsoft Teams och kan dela innehållet i det team du önskar.
    • Dela via e-post – du kommer automatiskt till ditt e-postprogram med ett automatiskt genererat mejl med det innehåll du valt att dela. Du kan välja vilka e-postadresser eller e-postlistor som innehållet ska skickas till.

Dela ett avsnitt

1. Här kommer ett tips till dig som snabbt vill dela ett särskilt avsnitt i en Digilär- eller digitalproduktstext.
      För muspekaren över avsnittets numrering så ändras numreringen till en blå ikon med en pil i.
    2. När du trycker på ikonen vid avsnittet får du samma möjligheter att dela länken i olika kanaler som beskrivs ovan.