Dela innehåll från Digilär- och Digitalprodukter

 • Med hjälp av funktionen Dela kan du som lärare dela ett innehåll från Digilär- och Digitalprodukter med dina elever i Google Classroom, Microsoft Teams, via mejl eller med hjälp av en djuplänk, som sedan kan läggas in i valfritt system. Du kan också dela ett helt uppdrag som du skapat i en kurs.

  Finns på alla nivåer

  Du kan dela vilket innehåll du vill med dina elever, funktionen delar det du ser på skärmen – från en produkts första sida till ett kapitel, avsnitt eller en enskild uppgift. Du hittar Dela genom att trycka på de tre punkterna som finns uppe i menyn, oavsett var i en produkt du är. 

  Trepunkter_Digilär.JPG

  Gör så här

  1. Gå till det produktinnehåll du vill dela med dina elever, till exempel ett kapitel eller en specifik uppgift i ett avsnitt.
  2. Tryck på de tre punkterna uppe i menyn och välj Dela.

  Dela_uppgift.JPG

  3. Välj om du vill Kopiera länk, dela i Google ClassroomMicrosoft Teams eller Via e-post.

  Dela_innehåll.JPG

  • Kopiera länk – djuplänken direkt till vyn du ser på skärmen kopieras till urklipp och du kan klistra in den var du vill att eleverna ska klicka på den, t.ex. i din lärplattform, i ett dokument eller varför inte direkt i ett videomöte med dina elever.
  • Dela till Google Classroom – du kommer direkt till Google Classroom (öppnas i nytt fönster) och kan dela innehållet till den klass du önskar.
  • Dela till Microsoft Teams – du kommer direkt till Microsoft Teams och kan dela innehållet i det team du önskar.
  • Dela via e-post – du kommer automatiskt till ditt e-postprogram med ett automatiskt genererat mejl med det innehåll du valt att dela. Du kan välja vilka e-postadresser eller e-postlistor som innehållet ska skickas till.

  Dela ett uppdrag

  Du kan också dela ett helt uppdrag som du skapat för eleverna i en kurs med Digilär- eller Digitalprodukter.

  1. Öppna kursen där du har uppdraget som du vill dela med eleverna.
  2. Tryck på Dela-ikonen uppe i högra hörnet i uppdraget (blå ikon med en pil i) så får du samma möjligheter att dela länken i olika kanaler som beskrivs ovan.
  3. Länken leder eleverna direkt till uppdraget och de ser endast det innehåll du har lagt in där.

  Tips! Genom att dölja läromedlet i kursen och bara visa uppdrag som du skapar kan du vid behov säkerställa att eleverna endast ser det du vill att de ska se.

  Uppdrag_dela.JPG

  Exempel på hur ett delat uppdrag kan se ut när eleven trycker på länken som du delat:

  Delat_uppdrag_ser_ut.JPG

   

 • Fick du svar på din fråga?