Digilär/Digital specialtecken – tillägg för Google Chrome

• För dig som arbetar i webbläsaren Google Chrome på dator har vi tagit fram ett tillägg som ger snabb tillgång till specialtecken. Med specialtecken menar vi bland annat bokstäver som används i moderna språk och matematiska tecken som du inte alltid hittar så lätt på ditt vanliga tangentbord. Tillägget innehåller över 100 specialtecken och fungerar i våra Digilär- och Digitalprodukter.

Vad är ett tillägg?

Ett tillägg är ett extra verktyg som du kan använda i din webbläsare. I detta fall för att skriva tecken som inte finns på ditt vanliga tangentbord. Tillägget lägger sig som en ikon vid webbläsarens adressfält och du når det från alla sidor på digilär.se. Tillägget fungerar bara i webbläsaren Google Chrome.

För att infoga ett tecken ställer du dig där tecknet ska vara. Tryck sedan på ikonen för Digilär specialtecken och välj tecken.

Så här installerar du Digilär specialtecken

1. Gå till sidan för Digilär specialtecken i Chrome web store.
    2. Tryck på Lägg till.
    3. Du får en fråga om du vill lägga till tillägg, tryck Lägg till tillägg.
    4. Du får en bekräftelse på att tillägget är installerat och ser att ikonen installerats vid webbläsarens adressfält.

Du som arbetar med en surfplatta har oftast redan smidig tillgång till specialtecknen via tangentbordet (alternativ på tangenterna). Du kan läsa mer om hur du skriver specialtecken med ditt tangentbord i artikeln Att skriva specialtecken