NOKflex Matematik Vux har uppdaterats enligt de nya ämnesplanerna

 • De nya ämnesplanerna i matematik för komvux gymnasial nivå gäller från och med den 1 januari 2022. Vi har nu reviderat och uppdaterat NOKflex Matematik Vux så att läromedlet passar de nya ämnesplanerna.

  Nyhet! NOKflex Matematik Vux finns nu även i a-spåret!

  • NOKflex Matematik 1abc Vux – inklusive a-spåret
  • NOKflex Matematik 2abc Vux – inklusive a-spåret
  • NOKflex Matematik 3bc Vux – innehåller 3b och 3c

  Som lärare kan du ha både a-, b- och c-spåret i klassrummet och låta eleverna jobba med samma läromedel.

  De uppdaterade läromedlen i NOKflex Matematik Vux finns nu på plats (från den 13 december 2021) och fungerar på följande sätt:

  För komvuxelever som använder NOKflex och har påbörjat en kurs före den 1 januari 2022 kommer det gamla läromedlet att finnas kvar till den 1 januari 2023. Startar du en ny kurs i januari eller senare är det såklart det nya läromedlet som gäller.

  Anmesplan_nokflex.JPG

  Skulle ni av någon anledning behöva komma åt det gamla läromedlet kan både lärare och komvuxelever via inställningar i NOKflex byta mellan det gamla och det nya läromedlet.

  En del avsnitt som flyttats kommer att finnas kvar som repetition, så att inga elever missar delar i matematikundervisningen. Du som lärare kan alltid välja att visa/dölja avsnitt för att anpassa läromedlet till just din undervisning. För att kunna dölja kapitel/avsnitt för dina elever behöver eleverna vara anslutna till skolan och finnas med i en kurs för NOKflex som du skapat på Hemskärmen.

 • Fick du svar på din fråga?