Hur ändrar elev och lärare NOKflex Matematik Vux ämnesplan?

• Från och med den 1 januari 2022 gäller nya ämnesplaner i matematik för komvux på gymnasial nivå. Både elev och lärare som har ett NOKflex Matematik Vux-läromedel kan ändra ämnesplan för läromedlet inne i NOKflex efter att den reviderade ämnesplanen blivit tillgänglig i NOKflex Vux i mitten av december 2021.

• När du startar en ny kurs i NOKflex efter uppdateringen, kommer du automatiskt till den nya ämnesplanen.
    • Om du fortsätter med en gammal kurs, som startade före uppdateringen, kan du välja ämnesplan – reviderad eller äldre.  En informationsruta med val av ämnesplan visas automatiskt när du öppnar NOKflex. När valet sparas ändras ämnesplanen.

Under inställningar i NOKflex kan du ändra ämnesplan för ditt NOKflex-läromedel oavsett när du påbörjade kursen. Kom ihåg att alla framgångar och svar är kopplade till den ämnesplan du använder. Detta innebär att om du gjort uppgifter i den gamla ämnesplanen och sedan byter till den reviderade ämnesplanen kommer du att börja om från början. Inga svar på uppgifter du gjort i den gamla ämnesplanen följer med till den reviderade ämnesplanen.

Som lärare kan du ändra ämnesplan för hela din kursgrupp om du har skapat en kurs på Hemskärmen.