Hur lägger jag till licens med aktiveringskod i Skolon?

 • Har du en aktiveringskod till exempel i en tryckt lärarhandledning och vill lägga till den digitala lärarwebben på din skola i Skolon? Här nedan ser du hur du gör.

  1) Logga in på ditt konto hos Natur & Kultur. Du loggar in via Skolon (skolon.com) om du har en digital produkt från oss som du kan trycka på och på så sätt komma till din startsida på NOKportalen. Du kan också logga in direkt eller via Skolon-symbolen på vår inloggningssida till nokportalen.se. Har du inte något konto hos oss sedan tidigare skapas kontot automatiskt när du loggar in med Skolon.*

  Login_nokportalen.JPG

  2) Tryck på Lägg till produkt på din startsida.

  Lägg_till_produkt.JPG

  3) Du får upp en ny ruta och om din skola är ansluten till Skolon står det oftast att skolans licenser hanteras i Skolon. Har du en aktiveringskod som du vill använda för att aktivera en licens ska du göra det här genom att trycka på länken Aktiveringskod uppe i högra hörnet.

  Aktivera_Skolon_2.JPG

  4) Nu får du upp en till ruta där du kopierar eller skriver in din aktiveringskod (var noga med att skriva alla tecken precis som de står i koden). Tryck sedan på Aktivera.

  Aktivera_Skolon_3.JPG

  5) I och med att din skola är ansluten till Skolon kommer du att ledas till följande webbsida. Är du ansluten till flera skolor väljer du först rätt skola att lägga licensen på. Tryck sedan på den blåa knappen längst ned till höger: Lägg licens i Skolon.

  Aktivera_Skolon_ny.JPG

  6) Tryck på Bekräfta i nästa steg så får du en bekräftelse på sidan om att licensen lagts till på din skola i Skolon. Kom ihåg att meddela din skolas Skolon-administratör att du vill ha denna licens tilldelad till dig i Skolon. Du kommer att se licensen först när den tilldelats till dig i Skolon. 

  Aktivera_Skolon_5.JPG

  Aktivera_Skolon_6.JPG

  * Förutsättningen för att ett konto ska skapas automatiskt och kopplas till din skola när du loggar in med Skolon är att skolan även hos Natur & Kultur är ansluten till Skolon. Är du osäker, kontakta gärna vår kundsupport för att kontrollera skolans koppling till Skolon.

 • Fick du svar på din fråga?