Uppdaterat Licensavtal 2023-10-01

• Vi har uppdaterat vårt licensavtal den 1 oktober 2023 – läs gärna igenom det uppdaterade licensavtalet här. Det är viktigt att känna till vad som gäller med licenser som ni köper och använder på en skola.

En förändring i licensavtalet som gäller från och med 2023-10-01 är att licenserna ska startas inom 4 månader från att de levererats. Detta gäller licenser köpta 2023-10-01 och framtida beställningar.

Leverans sker ibland direkt till skolan i NOKportalen, och ibland genom att du får ett mejl med en leveranslänk från Natur & Kultur när du gjort din beställning på nok.se eller hos någon av våra återförsäljare. Om du får mejl med leveranslänk, lägger du till licenserna på skolan eller kontot via leveranslänken. I Natur & Kulturs licenssystem (NOKportalen) startas licenserna när de är tilldelade till en användare och användaren loggar in på sitt konto. Läs mer om hur digitala produkter levereras.

Om licenserna inte startas av användare inom 4 månader från leverans, kommer de att startas automatiskt, och licenstiden börjar räknas ned. Licensen får då ett slutdatum som baseras på leveransdatum och licenstid.

Är din skola kopplad till Skolon startas era licenser alltid direkt när de läggs till på skolan i Skolon.

Kontakta gärna oss på kundsupporten om du har frågor. Du kan läsa mer om licensernas giltighetstid i vår supportartikel.