Hur aktiverar jag min produkt/licens?

• För att kunna aktivera din digitala produkt/licens måste du först logga in på ditt konto på nokportalen.se där du också kan skapa ett nytt konto om du inte har ett. Våra digitala produkter kan aktiveras på olika sätt beroende på hur de har levererats.

Här nedan hittar du instruktioner för hur du gör

A. Om du fått e-postmeddelande med information och länk

B. Om du har en aktiveringskod

C. Om du vill komma åt kostnadsfritt extramaterial

A: Om du har fått e-postmeddelande med information och länk till leverans av digitala produkter klickar du på leveranslänken => Gå vidare och lägg till licenser i mejlet och lägger till licenserna på skolan, eller på ditt eget konto (om du handlat som privatkund). Du kan också skicka mejlet vidare till dina kollegor på skolan om du själv inte har eller vill ha ett konto.

Observera att om du lägger till licenserna på skolan behöver du tilldela produkterna till dig själv (t.ex. via Lägg till produkter på startsidan) eller andra användare (t.ex. via en kurs/Hantera licenser, eller Administration) innan de syns på startsidan i NOKportalen.

B: Om du har en aktiveringskod (t.ex. för en lärarwebb som finns i en tryckt lärarhandledning eller som du fått på annat sätt) ser filmen eller följ steg-för-steg-instruktionerna nedan.

Om din skola använder Skolon hittar du instruktioner för hur du gör med aktiveringskod i en separat supportartikel.

Film: Hur du aktiverar en licens via aktiveringskod

Steg-för-steg: Hur du aktiverar en licens via aktiveringskod

1. Tryck på Lägg till produkter på startsidan i NOKportalen efter att du loggat in hos oss.

2. Högst upp till höger i rutan som kommer upp ser du texten Aktiveringskod som du trycker på och sedan skriver eller kopierar in din aktiveringskod. Tryck sedan på Aktivera.

3. När du aktiverat produkten på skolan, kan du hitta den bland skolans produkter och tilldela den till dig själv. Tryck på Lägg till produkter på startsidan igen, och sök fram produkten. Tryck på Lägg till vid produkten så hittar du den på din startsida i NOKportalen.

C: Om du vill komma åt kompletterande kostnadsfritt digitalt material till ett tryckt läromedel, det vi kallar Extramaterial (webbövningar, elevwebb o.s.v.), behöver du inte aktivera någon kod. Du kan enkelt välja och lägga till extramaterial genom att trycka på Lägg till produkter på din startsida i NOKportalen. Läs mer om hur du kommer igång med Extramaterial här.

När produkten har lagts till och tilldelats, läggs den till på din startsida i NOKportalen och du kan använda ditt extramaterial.