NOKflex för gymnasiet har uppdaterats enligt de nya ämnesplanerna

• De nya ämnesplanerna i matematik för gymnasiet gäller från och med den 1 juli 2021. Vi har nu reviderat och uppdaterat NOKflex Matematik för gymnasiet så att läromedlet passar de nya ämnesplanerna.

De uppdaterade läromedlen i NOKflex är nu på plats och fungerar på följande sätt:

För gymnasieelever som använder NOKflex och har påbörjat en kurs före den 9 augusti kommer det gamla läromedlet att finnas kvar till den 30 juni 2022. Startar du en ny kurs i augusti eller senare är det såklart det nya läromedlet som gäller.

Skulle ni av någon anledning behöva komma åt det gamla läromedlet kan lärare med lärarkonto via inställningar i NOKflex byta mellan det gamla och det nya läromedlet för sin grupp/kurs.

Har du konto för privatperson (inte ansluten till en skola) och påbörjar en kurs får du nu automatiskt det uppdaterade läromedlet. Skulle du behöva byta till den gamla versionen behöver du hjälp av en lärare som kan koppla dig till en skola och kurs (där man kan byta version) eller kontakta vår support.

En del avsnitt som flyttats kommer att finnas kvar som repetition, så att inga elever missar delar i matematikundervisningen. Du som lärare kan alltid välja att visa/dölja avsnitt för att anpassa läromedlet till just din undervisning.

De nya ämnesplanerna i matematik för komvux på gymnasial nivå gäller från och med den 1 januari 2022. De uppdaterade läromedlen för NOKflex Vux finns nu på plats (från 13 december 2021). Läs mer här.