Hur fungerar integrationer mellan Natur & Kultur och LTI (itslearning och Canvas)?

• Natur & Kultur har stöd för LTI-integration med itslearning och Canvas. Vi kommer dock att bygga om LTI-integrationen till viss del under läsåret 2022-2023 så vi kommer för tillfället vara restriktiva med att ansluta nya skolor till dessa integrationer. Har du några frågor kring detta kan du kontakta vår kundsupport.

De skolor som redan har dessa integrationer igång med Natur & Kultur kan fortsätta med dem och här nedan finns en beskrivning på hur dessa integrationer fungerar idag.

Vid en integration skapas era användare automatiskt med konto hos Natur & Kultur. Ni behöver alltså bara sköta elevregister och inloggning i er plattform. Elevgrupper skapas utifrån era kurser.

För att en integration ska vara möjlig måste er skola ha ett lämpligt licensavtal med Natur & Kultur. Är din skola intresserad av en integration framöver, kontakta först någon av våra kundansvariga.

Hur fungerar integrationen?

När en användare klickar på Natur & Kulturs läromedel från en kurs i er plattform händer följande:

1. Användaren skapas hos Natur & Kultur och kommer direkt in i kursen (efter att ha godkänt vårt avtal vid första inloggningen). Elever och lärare får automatiskt licens i läromedlet.
    2. Användaren läggs i rätt grupp hos Natur & Kultur baserat på kursen i er plattform. Om kursen hos er heter ”Engelska A1” så läggs användaren in i motsvarande kursgrupp hos Natur & Kultur.
    3. Lärare i er plattform blir automatiskt lärare hos Natur & Kultur och elever blir elever på samma sätt.
    4. Tar du bort en lärare eller elev från kursen i er plattform behöver du informera Natur & Kulturs kundsupport om du vill att personen också ska tas bort från kursgruppen hos oss. Det sker inte automatiskt.

Hur lägger man in ett av Natur & Kulturs läromedel i en kurs?

Ni skapar en app (Canvas) eller ett verktyg (itslearning) per läromedel. Du hittar ISBN-nummer för våra läromedel på vår hemsida vid respektive läromedel på produktsidorna.

itslearning

Gå till Kurser - Resurser - Lägg till - LTI-Verktyg. Välj fliken XML och klistra in följande länk i länk-fältet (ersätt skolenhetskod och ISBN-nummer med rätt värden):

https://konto.nok.se/metadata/lti/cartridge.xml?isbn=ISBN-nummer&school_unit_code=skolenhetskod

Lägg även till Programnyckel och Delad hemlighet. (Skickas separat)

Välj även att öppna i nytt fönster.

Canvas

Under en kurs, gå till Inställningar och välj fliken Appar. Klicka på Visa appkonfigurationer

Klicka på knappen "+ App" för att lägga till ett av Natur & Kulturs läromedel och fyll i följande fält i formuläret:

• Namn: Digilär Kemi 7–9 (eller valfritt, t.ex. NOKflex Matematik 7-9)
    • Konsumentnyckel: Skickas separat
    • Delad hemlighet: Skickas separat
    • Starta URL: https://konto.nok.se/signin-lti
    • Domän: https://konto.nok.se
    • Integritet: Offentlig
    • Anpassade fält:
      school_unit_code=skolenhetskod (kan se ut så här: 53847506, skriv in din skolas skolenhetskod)
      isbn=ISBN-nummer (kan se ut så här: 9789198303247, skriv in isbn för produkten som ska skapas)
    • Tryck på Spara

Sedan kan ni börja använda appen/läromedlet i er kurs.

Du hittar ISBN-nummer för våra läromedel på vår hemsida vid respektive läromedel på produktsidorna.