Kom igång med Extramaterial

• Från Hemskärmen kommer du åt allt kostnadsfritt Extramaterial som kompletterar Natur & Kulturs tryckta böcker och andra läromedel. Exempel på extramaterial är lärarwebb, elevwebb, ljudfiler och webbövningar. Vårt extramaterial hittar du också i Skolon om din skola använder Skolon för inloggning – här kan du läsa mer om Extramaterial i Skolon.

Vill du ha tillgång till ett extramaterial gör så här:

1. Gå till konto.nok.se och logga in på ditt konto. Skapa konto först om du ännu inte har ett.
    2. Tryck på Lägg till produkt som finns under rubriken Mina produkter på Hemskärmen.
    3. Se till att "Visa extramaterial" är ikryssat och sök fram extramaterialet du vill använda med filtrering eller fritextsökning. Sedan trycker du Lägg till vid extramaterialet du vill ha och avslutar med att trycka på Klar.

Lägg till produkt.JPG

4. Nu ser du extramaterialet på Hemskärmen under Mina produkter.

Tilldela extramaterialet till dina elever och följ deras arbete (Lärare)

I artikeln Kom igång med dina digitala läromedel hittar du instruktioner för hur du skapar elevkonton och klasser, aktiverar läromedel, skapar kurser (motsvarar tidigare grupper på nok.se) och lägger till läromedel eller extramaterial i kursen.

Genom att lägga till extramaterialet som innehåll i en kurs tilldelas det automatiskt till eleverna som får tillgång till det på sin Hemskärm. Detta är också förutsättningen för att du ska kunna följa elevernas framsteg i webbövningar (Uppföljning hittar du uppe till höger i menyn i extramaterialet om du har skapat en kurs där eleverna och extramaterialet ingår).

Har du elever som arbetar självständigt och som inte är anslutna till skolan och behöver en länk till ett specifikt extramaterial?

Om du undervisar elever till exempel på komvux eller folkuniversitet och eleverna har privatkonton som inte är anslutna till skolan kan du behöva en enkel länk du kan skicka till eleverna för att visa vilket extramaterial de ska använda.

Enklast hittar du direktlänkar till extramaterialet på respektive produktsida, under produktbilden. Sök på produkten på nok.se för att hitta till produktsidan.

Till exempel är länken till Rivstart A1+A2 produktsida följande:

https://www.nok.se/titlar/laromedel-b2/rivstart-rivstart-a1a2/

och väl på produktsidan kan eleverna klicka in sig på extramaterialet via länken under produktbilden (se pilen i bilden), logga in, och då kommer de direkt till extramaterialet.

Skapar dina elever sina egna konton?

Här finns en instruktion på svenska för hur man skapar ett konto och loggar in. Om dina elever inte kan svenska kan du hänvisa till vår instruktion på engelska om hur elever kommer igång med Extramaterial.